Αιμοδοσία 2020
26 Ιουνίου 2020

 

Θέμα: 22η Αιμοδοσία Συνδέσμου Εργολάβων Οικοδομών Λεμεσού-Μεγάλη Ανάγκη για Αίμα-

Δώσε ένα Χέρι Βοήθειας.

 Ο Σύνδεσμος Εργολάβων Οικοδομών Λεμεσού έχοντας ως βασικό στόχο του τη προσφορά προς τος κοινωνικό σύνολο διοργανώνει και φέτος την 22η Αιμοδοσία.

Καλούμε όλους όπως συμβάλουν και φέτος στην Αιμοδοσία του Συνδέσμου. Ο θεσμός αυτός αποτελεί πολύτιμη και ανιδιοτελή προσφορά προς τον πάσχοντα συνάνθρωπό μας και μπορεί να επιτευχθεί μόνο με την δική σας έμπρακτη συμβολή.

Στην προσπάθεια να εφαρμοσθούν όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα ασφάλειας και υγείας για την προστασία όλων των συμμετεχόντων, το Διοικητικό Συμβούλιο συμφώνησε όπως η φετινή αιμοδοσία πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Αγίου Γεώργιου Χαβούζας, όπου στεγάζετε σήμερα το Κέντρο Αιμοδοσίας. Η Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020 και ώρα 5.00μ.μ μέχρι τις 9.00μ.μ.

Για την καλύτερη οργάνωση/συμπλήρωση των αιτήσεων παρακαλούμε τα άτομα που θα προσέλθουν να δώσουν αίμα και δεν είναι Κύπριοι πολίτες (υπήκοοι τρίτων χωρών):

  • να έχουν μαζί τους την ταυτότητα του
  • να έχουν ήδη δώσει αίμα τον τελευταίο χρόνο
  • να συμπληρώνουν το προσωπικό αριθμό τηλεφώνου τους στο ειδικό έντυπο

Οι ευρωπαίοι πολίτες μπορούν να εγγραφούν για πρώτη φορά  και να δώσουν αίμα μόνο εάν διαμένουν στη Κύπρο πέραν του ενός χρόνου.

Επίσης όλοι οι αιμοδότες θα πρέπει να χαίρουν άκρας υγείας και να μη έχουν νοσήσει από ίωση τον τελευταίο διάστημα ή να ήρθαν σε επαφή με άτομα που διαγνώστηκαν θετικά στον ιό Covid-19.

Λόγω ανάγκης τήρησης των νομοθεσιών περί διαχείρισης των προσωπικών δεδομένων τα έντυπα θα συμπληρώνονται από τους υπεύθυνους λειτουργούς/βοηθούς μόνο αν αυτό ζητηθεί από τον αιμοδότη.

Ενημερώνουμε επίσης ότι την ημέρα της αιμοδοσίας έχουν γίνει οι αναγκαίες διευθετήσεις και θα διενεργείται παράλληλα δειγματοληψία αίματος για όσους ενδιαφέρονται να γίνουν δότες μυελού των οστών. Δότες μυελού των οστών μπορούν να γίνουν άτομα ηλικίας 18-45 ετών.

Σε όλους τους συμμετέχοντες θα παραχωρηθούν δωρεάν αναμνηστικές φανέλες και καπελάκια από το Σύνδεσμο, καθώς επίσης και αντισηπτικό ατομικής συσκευασίας.

Κατά την διάρκεια της Αιμοδοσίας θα υπάρχει δεξίωση με πλούσια εδέσματα και ποτά.

Παρακαλούμε θερμά σε περίπτωση που επιθυμείτε να συμμετέχετε στην αιμοδοσία μας όπως επικοινωνήσετε έγκαιρα με τα γραφεία του Συνδέσμου .