ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ Σ.Ε.Ο.Λ.
14 Μαρτίου 2018

Α.Ε 06/2018

26 Φεβρουαρίου 2018

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

Προς όλα τα μέλη του Συνδέσμου Εργολάβων

 Οικοδομών Λεμεσού

Αγαπητοί Συνάδελφοι

Θέμα: Έκτακτη Γενική Συνέλευση Σ.Ε.Ο.Λ.

Ενόψει της επικείμενης ανανέωσης της Συλλογικής Σύμβασης στην Οικοδομική Βιομηχανία, σε συνδυασμό με την προσπάθεια Νομοθέτησης βασικών προνοιών της μέσα από τη σύσταση σχετικού νομοσχεδίου, καλούμαστε όλοι, όπως επικυρώσουμε με τη ψήφο μας το σχετικό Προσχέδιο Νόμου στο οποίο έχουν καταλήξει οι αντιπρόσωποι μας μετά από μακροχρόνιες και πολυάριθμες διαβουλεύσεις, τόσο με το Αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων όσο και με τις Συντεχνίες των εργοδοτουμένων Σ.Ε.Κ., ΠΕΟ και ΔΕΟΚ.

Γι’ αυτό το λόγο καλείστε στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Εργολάβων Οικοδομών Λεμεσού, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018 και ώρα 6.00 μ.μ στην Αίθουσα Διαλέξεων του οικήματος του Συνδέσμου με την πιο κάτω ημερήσια διάταξη:

Ημερήσια Διάταξη:  

1.   Έγκριση Προσχεδίου Νόμου με τίτλο: «Ο Περί Εργοδοτουμένων στην Οικοδομική Βιομηχανία (Βασικοί Όροι Υπηρεσίας) Νόμος του 2016

Η νομοθέτηση βασικών προνοιών της Συλλογικής Σύμβασης προβλέπεται να αποτελέσει σταθμό στα εργασιακά θέματα της κατασκευαστικής βιομηχανίας στη Κύπρο και κατ’ επέκταση στην μετέπειτα πορεία του κλάδου μας γι’ αυτό και η παρουσία όλων είναι επιβεβλημένη.

Με εκτίμηση,

Γιάννης Μαρκίδης

Πρόεδρος

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ

Για τη καλύτερη ενημέρωση σας μπορείτε να προμηθευτείτε τα πιο κάτω έγγραφα σε έντυπη μορφή από τα γραφεία του Συνδέσμου από τις 27-2-2018.

1. Προσχέδιο Νόμου με τίτλο Ο περί Εργοδοτουμένων στην Οικοδομική Βιομηχανία    

    (Βασικοί Όροι Υπηρεσίας) Νόμος του 2016,

2. Το κείμενο της Συλλογικής Σύμβασης που θα εφαρμοστεί μετά και τη ψήφιση της

νομοθεσίας,

3. Το κείμενο της Ειδικής Συμφωνίας ημερομηνίας 13-6-2013, η οποία και θα παραμείνει σε ισχύ μέχρι τη ψήφιση του νομοσχεδίου από τη βουλή των αντιπροσώπων και την έναρξη ισχύος της νέας Συλλογικής Σύμβασης (ΣΣ),

4. Συγκριτική μελέτη επί του εργατικού κόστους όπως αυτό προκύπτει:

(α) στην περίπτωση μη έγκρισης του νομοσχεδίου από την Ο.Σ.Ε.Ο.Κ. και της άμεσης εφαρμογής των προνοιών της ΣΣ του 2010.

(β) στην περίπτωση έγκρισης του νομοσχεδίου από την Ο.Σ.Ε.Ο.Κ. και της εφαρμογής των προνοιών της νέας ΣΣ του 2018.

(γ) από την εφαρμογή των προνοιών της Ειδικής Συμφωνίας ημερομηνίας 13-6-2013 που ισχύουν μέχρι σήμερα και θα συνεχίσουν να ισχύουν κατά τη διάρκεια της χρονικής περιόδου μέχρι και την ημερομηνία ψήφισης του νομοσχεδίου από τη Βουλή

των Αντιπροσώπων.