Ενημερωτική Διάλεξη με θέμα: «Δικαστικές Αποφάσεις και η Νομική ανάλυση για επί μέρους ζητήματα εφαρμογής και/η αθέτηση όρων των Εργοληπτικών Συμβολαίων της ΜΕΔΣΚ»
14 Δεκεμβρίου 2022

Η διάλεξη πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα σεμιναρίων του οικήματος του Συνδέσμου και διήρκησε 2 ώρες.

Εισηγητής ήταν ο κ. Ανδρέας Σ. Αποστολίδης, Advocate & Legal Consultant, από Apostolides Legal, οι οποίοι ειδικεύονται σε δικαστικές αγωγές, διαιτησίες και διαπραγματεύσεις που αφορούν την οικοδομική βιομηχανία της Κύπρου και ειδικά τα Συμβόλαια της Μ.Ε.Δ.Σ.Κ.

Σκοπός της παρουσίασης ήταν να αναλύσει τους κύριους λόγους που δημιουργούνται διαφορές και δικαστικές διαμάχες και να συμβουλεύσει τα εμπλεκόμενα μέρη και ειδικά τους εργολάβους, προς αποφυγή τέτοιων δυσμενών εξελίξεων και/ή προς αποφυγή προβλημάτων κατά τη διαχείριση των έργων.

Τις εργασίες παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον πέραν των 60  Εργολάβων μελών, εκ των οποίων Διευθυντικά στελέχη και Επιστημονικό προσωπικό των εργοληπτικών εταιρειών.

Το θέμα της ορθολογιστικής διαχείρισης των εργοληπτικών συμβολαίων σε συνδυασμό με την εξασφάλιση της ομαλής λειτουργίας του εργοταξίου με απώτερο σκοπό την ποιοτική και εντός των χρονοδιαγραμμάτων εκτέλεση των έργων αποτέλεσε επανειλημμένα το επίκεντρο της συζήτησης τόσο σε επίπεδο ΔΣ όσο και σε παγκύπρια βάση.

Η αποφυγή συγκρούσεων και οι τρόποι επίλυσης των διαφορών μεταξύ των εμπλεκομένων μερών εξακολουθούν να αποτελούν προτεραιότητα για το ΔΣ του Συνδέσμου γι’ αυτό και προχώρησε στη διοργάνωση της πιο πάνω διάλεξης.

Ευχαριστούμε θερμά τον εισηγητή και παρουσιαστή κ. Ανδρέα Σ. Αποστολίδη καθώς και όλα τα μέλη που παρευρέθηκαν στις πιο πάνω εκδήλωση και στήριξαν με την παρουσία τους το έργο του Συνδέσμου που δεν είναι άλλο από την στήριξη και βελτίωση του επαγγέλματος του εργολάβου.