Ιστορική Αναδρομή

Ο Σύνδεσμος Εργολάβων Οικοδομών Λεμεσού ιδρύεται, λίγο μετά την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας, το  Δεκέμβριο του 1961.

Οι πρώτες συνεδριάσεις  της Ένωσης Εργολάβων Οικοδομών Λεμεσού γίνονται στα οικήματα των Ανεξαρτήτων Συντεχνιών και στο Οίκημα Πατίκκη.

Στις 17 Φεβρουαρίου 1962 γίνεται η πρώτη συνεδρίαση στο οίκημα που ενοικιάσθηκε από την ένωση στην οδό Ηπείρου αρ.13 με ενοίκιο £10 μηνιαίως.

Τα πρώτα έπιπλα και ο εξοπλισμός των γραφείων αποτελούσαν δωρεές από διάφορες εταιρείες.

Αργότερα τα γραφεία του συνδέσμου μεταφέρθηκαν στο Διδασκαλικό Μέγαρο στη γωνία  Γλάδστωνος και Μεσολογγίου, όπου και στεγάζονταν μέχρι πρόσφατα.

Η απόκτηση ιδιόκτητου οικήματος υπήρξε μια από τις βασικές προτεραιότητες αλλά και όραμα των μελών μας για πολλά χρόνια.

 

Αγορά Οικοπέδου 2004-2005

Για αρκετό καιρό γίνονταν  προσπάθειες για εξεύρεση κατάλληλου  χώρου για την ανέγερση ιδιόκτητου οικήματος για στέγαση του Συνδέσμου.  

Τελικά βρέθηκε οικόπεδο για την ανέγερση στη βόρειο παράλληλο οδό του αυτοκινητόδρομου, στην περιοχή Αγίας Φύλας.

Το κόστος του οικοπέδου ανερχόταν στις £70,000. Το οικόπεδο αγοράστηκε και αποφασίστηκε ο Σύνδεσμος να προχωρήσει στην ανέγερση ιδιόκτητου οικήματος.

Στις 19 Απριλίου, 2005 κατόπιν αξιολόγησης των προσφορών, η επιτροπή που ήταν υπεύθυνη για την ανέγερση του οικήματος, ενημέρωσε το εκάστοτε Διοικητικό Συμβούλιο για την απόφαση που πάρθηκε όπως ο Σύνδεσμος προχωρήσει με την ανάθεση του έργου στον Αρχιτέκτονα Άκη Χαραλάμπους.

 

Υπογραφή Συμβολαίων Ανέγερσης

Το όραμα των Ιδρυτών του Συνδέσμου Εργολάβων και των μελών του αρχίζει να γίνεται πραγματικότητα.

Στις 11 Δεκεμβρίου 2008 υπογράφονται τα Συμβόλαια για την ανέγερση ιδιόκτητου οικήματος.

Το έργο ανατέθηκε στην εργοληπτική Εταιρεία George Anastasi & Sons Ltd, στην παρουσία των Αρχιτεκτόνων Μελετητών του έργου, Akis Charalambous Partneship,  του Προέδρου του Δ.Σ  κ. Πέτρου Ευλογημένου του Αντιπροέδρου κ. Χάρη Ιωάννου και του Γραμματέα κ. Γιάννη Μαρκίδη.

 

Ανέγερση του Οικήματος

Στις 11 Φεβρουαρίου 2009 και ώρα 12.00π.μ. έγινε η κατάθεση του θεμέλιου λίθου από τον εκλιπόντα  πρώην πρόεδρο του Συνδέσμου Εργολάβων Οικοδομών Λεμεσού κ. Όμηρο Ιορδάνους.

Από τις αρχές Μαρτίου του 2010 διαθέτουμε το δικό μας σπίτι, πρωτοποριακό σε σχεδιασμό και εξοπλισμένο με όλα τα σύγχρονα μέσα.

Ένα οίκημα αντάξιο των προσδοκιών μας που καλύπτει τις ανάγκες του Κύπριου Εργολάβου μέσα στα πλαίσια της Ενωμένης Ευρώπης.