ΕΤΗΣΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 2023
28 Απριλίου 2023

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της 65ης  Τακτικής Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου Εργολάβων Οικοδομών Λεμεσού που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 28 Απριλίου 2022, στο οίκημα του Συνδέσμου.

Αρχικά έγινε παρουσίαση των ελεγμένων λογαριασμών του έτους 2022 από τον ελεγκτή της P.K.F. Savvides & Co Ltd. κ. Γιάννο Ιωάννου.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε απολογισμός του έργου του Συνδέσμου από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. κ Γιάννη Μαρκίδη για το έτος 2022. Έγινε ενημέρωση για τα διάφορα θέματα που απασχόλησαν και εξακολουθούν να απασχολούν το Διοικητικό Συμβούλιο καθώς και για τις ενέργειες που έγιναν για την αντιμετώπιση τους τόσο από πλευράς Διοικητικού Συμβουλίου, όσο και από το Κεντρικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Εργολάβων Οικοδομών Κύπρου.

Μερικά από τα πιο σημαντικά θέματα είναι:

 

·         Την αντιμετώπιση της ραγδαίας αύξησης στις τιμές των υλικών στον κλάδο και τις αρνητικές επιδράσεις που έχουν τόσο στην κερδοφορία όσο και στην ταμειακή ροή των εργοληπτικών επιχειρήσεων,

·         Την τροποποίηση της υφιστάμενης φόρμουλας υπολογισμού των αυξήσεων των υλικών και των εργατικών ενός έργου διαφοροποιώντας τα ποσοστά βαρύτητας των υλικών αλλά και επεκτείνοντας τον κατάλογο των υλικών που θα πρέπει να καλύπτονται από την εν λόγω εξίσωση,

·         Την προσπάθεια επαναφοράς του δείκτη διακυμάνσεων των εργατικών, τόσο για τα συμβόλαια της Μ.Ε.Δ.Σ.Κ όσο και για τα συμβόλαια του δημόσιου τομέα.

·         Την προώθηση επίλυσης του σοβαρού προβλήματος υποστελέχωσης των επαρχιακών γραφείων του Σ.Ε.Ε.Ε. και γενικά της αύξησης των ελέγχων στα εργοτάξια του κλάδου  γενικότερα.

 

Κατά τις εργασίες της επιβεβαιώθηκαν οι στόχοι του Συνδέσμου, που δεν είναι άλλοι από τη συνεχή εκπαίδευση,   την συνεχή πληροφόρηση των εργολάβων μελών μας ως προς τις καθημερινές εξελίξεις στα διάφορα θέματα και νομοθεσίες, και τη προάσπιση των κοινών συμφερόντων των μελών.

Μετά την έγκριση των πιο πάνω ακολούθησε συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων για τα διάφορα θέματα/προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος με ιδιαίτερη έμφαση:

  • Στην προσέλκυση νέων μελών στις τάξεις του Συνδέσμου.
  • Στην ετοιμασία καταλόγου κριτών με βάση τον δημοσιοποιημένο κατάλογο του ΕΤΕΚ για να μπορεί ο Σύνδεσμος να συμβουλεύει τα μέλη του εν’ όψει της σημαντικής προσθήκης του όρου στα νέα Συμβόλαια της ΜΕΔΣΚ.

 

·         Στην εντονότερη προώθηση ενεργειών με στόχο τη μείωση των καθυστερήσεων που παρατηρούνται στις διαδικασίες έκδοσης των αδειών οικοδομής τόσο από πλευράς των Πολεοδομικών Αρχών αλλά και της Επαρχιακής Διοίκησης και των Δημαρχείων .

  • Στην πληρέστερη ενημέρωση των μελών αναφορικά με τις διαδικασίες που μπορούν να γίνουν για πρόσληψη εργατοτεχνιτών από Τρίτες Χώρες.

Ο πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. επιθυμούν να εκφράσουν τις θερμές τους ευχαριστίες σε όλα τα μέλη που παρευρέθηκαν στην Ετήσια Γενική Συνέλευση, στέλνοντας ταυτόχρονα και το μήνυμα σε όλους ότι θα συνεχίσει τις προσπάθειες του για επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κλάδος και θα εργαστεί όπως πάντα με ζήλο και επιμονή για καλύτερη και πιο ενδελεχή ενημέρωση με στόχο την υπεράσπιση των καλώς νοούμενων συμφερόντων όλων των συναδέλφων.

 

Μετά το πέρας των Εργασιών ο Σύνδεσμός παρέθεσε δείπνο σε όλα τους παρευρισκόμενους.