Συναντήσεις επιτροπής του Δ.Σ του Σ.Ε.Ο.Λ. με τον Βοηθό Αστυνομικό Διευθυντή Επιχειρήσεων Λεμεσού
09 Φεβρουαρίου 2022

Με αφορμή την έξαρση κλοπών στα εργοτάξια τον τελευταίο καιρό πραγματοποιήθηκε συνάντηση εκπροσώπων του Δ.Σ. του Συνδέσμου με τον Βοηθό Αστυνομικό Διευθυντή Επιχειρήσεων Λεμεσού κ. Κλείτο Ερωτοκρίτου στις 9 Φεβρουαρίου 2022.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν εκ μέρους του Συνδέσμου ο πρόεδρος, κ Γιάννης Μαρκίδης, ο αντιπρόεδρος κ Χάρης Ιωάννου και ο κ Μάριος Νεοφύτου.

Κατά τη συνάντηση διαπιστώθηκαν τα ακόλουθα:

  • Η αστυνομία, εισακούοντας την εισήγηση του Συνδέσμου, έχει πάρει ήδη σχετική απόφαση για να παρακολουθεί τα σημεία όπου πιθανόν να δέχονται τα κλεμμένα υλικά, π.χ. μονάδες ανακύκλωσης και scrap metal, ελπίζοντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα περιορίσει τη διακίνηση, αλλά και τη διάθεση των κλεμμένων.
  • Προτάθηκε στους εργολάβους μέλη του Συνδέσμου όπως λαμβάνουν και οι ίδιοι μέτρα απώθησης των επίδοξων κλεφτών, με την εγκατάσταση καμερών παρακολούθησης εξασφαλίζοντας έτσι στοιχεία που θα μπορούν να βοηθήσουν την αστυνομία στην διαλεύκανση τέτοιων υποθέσεων.
  • Στη συζήτηση διαφάνηκε ότι η παράνομη εργασία και η διάθεση της πινακίδας άδειας εργολάβου, βοηθά στις κλοπές και στις διαρρήξεις και αφού συζητήθηκε συστάθηκε, όπως τα μέλη όπου και όταν εντοπίζουν τέτοιες παρανομίες να τις καταγγέλλουν στα αρμόδια τμήματα.
  • Για τυχόν οποιεσδήποτε άλλες πληροφορίες που σχετίζονται με τις κλοπές και που θα μπορούσαν να βοηθήσουν την αστυνομία στη διαλεύκανση τέτοιων υποθέσεων, τα μέλη μπορούν να ενημερώνουν το Σύνδεσμο ώστε οι σχετικές πληροφορίες να προωθούνται στη Αστυνομία.
  • Θα συνεχιστεί η εντατικοποίηση των περιπολιών στους χώρους των εργοταξίων.

Καταλήγοντας, ο κ Ερωτοκρίτου ευχαρίστησε τους εκπροσώπους του Συνδέσμου για την πρωτοβουλία που αναλαμβάνουν και τους διαβεβαίωσε ότι θα πράξει ότι είναι εφικτό και με την βοήθεια των εργολάβων για να παταχθεί το φαινόμενο που παρατηρείτε τον τελευταίο καιρό σε έντονο βαθμό στη Λεμεσό.