Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών (Πρώτες Βοήθειες στο χώρο Εργασίας με Απινίδωση)
01 Οκτωβρίου 2020

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία και ο δεύτερος γύρος μαθημάτων Πρώτων Βοηθειών που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος σε συνεργασία με το «Τάγμα Αγίου Ιωάννη».

Το πρόγραμμα, όπως ανέφερε και ο Εκπαιδευτής του, αποτελεί σημαντικό στοιχείο των γνώσεων που απαιτούνται για την παροχή βοήθειας ή ακόμη και την διάσωση της ζωής ενός συνανθρώπου μας κατά τη διάρκεια της εργασίας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο συγχαίρει τους συμμετέχοντες και ελπίζει στη συνέχιση του ενδιαφέροντος που επιδεικνύεται για αναβάθμιση ενός τόσο σημαντικού μέρους των εμπειριών μας με απώτερο στόχο την αντιμετώπιση των εργατικών ατυχημάτων στους χώρους εργασίας.

Ακολουθεί ευχαριστήρια επιστολή από το Σύνδεσμο και Τάγμα Αγίου Ιωάννη προς το Σύνδεσμο Εργολάβων Οικοδομών Λεμεσού.

 

Προς Σύνδεσμο Εργολάβων οικοδομών Λεμεσού,

Σας χαιρετώ.

Θα ήθελα με την ολοκλήρωση και αυτού του Σεμιναρίου των Πρώτων Βοηθειών (Πρώτες Βοήθειες στο χώρο Εργασίας με Απινίδωση) να κάμω αναφορά στα εξής.

Ο Σύνδεσμος και Τάγμα Αγίου Ιωάννη, Βρίσκετε στην Κύπρο από το 1926 και έχουμε εμπειρίες σχεδόν ενός αιώνα. Αποτελούμε μέρος της διεθνούς οικογένειας St.John που αριθμεί παρουσία σε 42 χώρες, από την οποία αντλούμε και επικαιροποιούμε τις γνώσεις μας.

Είμαστε μέλος του Johanniter International, του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για τις

Πρώτες Βοήθειες, στον οποίο εκπροσωπούνται16 εθνικοί οργανισμοί από ισάριθμες

ευρωπαϊκές χώρες, εξ΄ού και είμαστε ενήμεροι ανά πάσα στιγμή του τι επικρατεί στις πρώτες Βοήθειες σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Επίσης θα ήθελα να τονίσω την άρτια κατάρτιση των εκπαιδευτών του Τάγματος.

Οι Πρώτες Βοήθειες, αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι είναι ένα πάρα πολύ σοβαρό θέμα, εφόσον έχει να κάνει με ανθρώπινες ζωές, και θα πρέπει να αντιμετωπίζετε με την ανάλογη σοβαρότητα. Εγώ προσωπικά, αλλά και οι άλλοι συνάδελφοι εκπαιδευτές, δίνουμε την δυνατότητα στους εκπαιδευόμενους να επιλέξουν τις μέρες και ώρες της διεξαγωγής των μαθημάτων ούτος ώστε να επιτυγχάνεται η ομαλή διεξαγωγή τον μαθημάτων. Συνέπεια στα ωράρια, σοβαρότητα κατά την διεξαγωγή των μαθημάτων και σεβασμός στο αντικείμενο Πρώτες Βοήθειες είναι απαραίτητα για την εκπαίδευση. Θα ήθελα επίσης να αναφέρω ότι με το πέρας τον μαθημάτων γίνετε αξιολόγηση στους εκπαιδευομένους και όσοι από αυτούς επιτύχουν στην εξέταση θα πάρουν το πιστοποιητικό του πρώτου Βοηθού.

Το τάγμα Αγίου Ιωάννη πρωτοπορεί γιατί βάζει ψηλά το πήχη, τόσο στην εκπαίδευση όσο και στην εξέταση.

Θα ήταν παράληψη μου να μην κάμω αναφορά και να συγχαρώ τα μέλη σας, τόσο του προηγούμενου, όσο και αυτού του σεμιναρίου που με τόση χαρά μου ανακοινώσανε πως έχουν δόση Πρώτες Βοήθειες σε συνανθρώπους μας με επιτυχία στο χώρο εργασίας αλλά και αλλού. Συγχαρητήρια σε όλους και ότι μαθαίνουμε στις Πρώτες Βοήθειες αχρείαστα να είναι.

Θα ήθελα εδώ να ευχαριστήσω τον Σύνδεσμο Εργολάβων που μας εμπιστεύεται για την κατάρτιση των μελών του στις Πρώτες Βοήθειες και την πολύ καλή συνεργασία που έχουμε.

Εύχομαι σε όλους Υγεία, πάνω από όλα, και ακολουθούμε τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας στους δύσκολους καιρούς που περνάμε.

Σας ευχαριστώ θερμά,

Γιάννης Πουργούρης

Εκπαιδευτής Πρώτων Βοηθειών

Σύνδεσμος και Τάγμα Αγίου Ιωάννη