Σεμινάριο με θέμα: «Μαθήματα Πρώτων Βοηθειών / Πρώτες Βοήθειες στην Εργασία First Aid at Work (F.A.W.)
08 Απριλίου 2019

 

Ο Σύνδεσμος Εργολάβων Οικοδομών  σε συνεργασία με το Σύνδεσμο & Τάγμα Αγίου Ιωάννη διοργανώνει σειρά Σεμιναρίων με θέμα: «Μαθήματα Πρώτων Βοηθειών / Πρώτες Βοήθειες στην Εργασία First Aid at Work (F.A.W.)

Το Σεμινάριο  θα διοργανώνεται μία φορά το χρόνο, στο Οίκημα του Τάγματος Αγίου Ιωάννη στο Παλιό Νοσοκομείο Λεμεσού και  θα προσφέρεται δωρεάν προς τα μέλη.

Η ομάδα θα αποτελείται από 8 -12 άτομα και τα μαθήματα θα ολοκληρώνονται σε 18 ώρες.

Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές κατά σειρά προτεραιότητας ανάλογα με τον χρόνο που φτάνουν στην Γραμματεία, μέχρι να συμπληρωθούν οι πρώτες 12 θέσεις.

Για κάθε Εργοληπτική Εταιρεία μέλος του Συνδέσμου θα επιχορηγείται ένας συμμετέχοντας.

Η εν λόγω Εγκύκλιος θα  αποστέλλεται κάθε φορά που θα διεξάγεται το Σεμινάριο. Λόγω προκαθορισμένου αριθμού για κάθε ομάδα,  τα μέλη τα οποία δε θα συμμετέχουν λόγω πλήρωσης θέσεων θα πρέπει να αποστέλλουν εκ νέου την επόμενη χρονιά τη συμμετοχή τους.

Αφού συμπληρωθεί η ομάδα, θα καλεστείτε σε συνάντηση με τον Εκπαιδευτή του Τάγματος Αγίου Ιωάννη στις 8 Απριλίου ημέρα Δευτέρα και ώρα  6.00μ.μ. κατά την οποία  θα ορισθεί η ημέρα, η συχνότητα και η διάρκεια των μαθημάτων ανάλογα και με τις δικές σας προτάσεις.

Οι κανονισμοί των μαθημάτων είναι οι ακόλουθοι:

·         Κάθε ομάδα θα αποτελείται από 8 – 12 άτομα.

·         Κάθε σειρά μαθημάτων θα ολοκληρώνεται σε 18 ώρες και θα ακολουθεί εξέταση.

·         Η συχνότητα και η διάρκεια των συναντήσεων μπορεί να αλλάξει αν χρειαστεί.

·         Κάθε εκπαιδευόμενος που προσέρχεται με καθυστέρηση στο μάθημα ή σημειώσει πέραν της μιας (110 λεπτών) απουσίας, θα χάνει το δικαίωμα εξέτασης.

·         Η εκπαίδευση θα γίνεται στο οίκημα του «Τάγματος» στο παλαιό Νοσοκομείο Λεμεσού.

·         Το Σεμινάριο συμπεριλαμβάνει εξετάσεις, τα πιστοποιητικά, σημειώσεις, δύο τριγωνικοί και δύο κυλινδρικοί επίδεσμοι.

·         Σε κάθε εκπαιδευόμενο που θα περάσει με επιτυχία τις εξετάσεις θα δοθεί σχετικό δίπλωμα που ικανοποιεί τις απαιτήσεις του νόμου «Περί Ασφάλειας & Υγείας στα Εργοτάξια» όσον αφορά «κατάλληλα εκπαιδευμένο άτομο στις πρώτες βοήθειες», όπως επίσης αναγνωρίζεται και σε άλλες σαράντα δύο (42) χώρες.

·         Τα Πιστοποιητικά ισχύουν για 3 χρόνια.